PropTech Energy stärker sitt fokus på energieffektivitet genom att förvärva P2 Energi, framstående energikonsulter inom värme-, ventilations- och kylteknik. 

Fastigheter står för 40 procent av Sveriges energianvändning och förvärvet markerar en viktig strategisk utvidgning av PropTech Energys förmåga att leverera energieffektiva lösningar, samtidigt som vi breddar vårt erbjudande till kunder inom både dagligvaruhandeln och fastighetssektorn.

P2 Energi AB, med kontor i Norrköping och Stockholm, har tillsammans med dotterbolaget P2 Projektpartner AB etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom energi- och kylteknik för alla typer av fastigheter. Bolagets expertis inom hållbara energilösningar från idé till drift, kombinerat med egenutvecklad mjukvara och driftövervakning, gör det till en ovärderlig partner för fastighetsägare. Sedan starten 2014 har P2 Energi bidragit avsevärt till att optimera sina kunders energieffektivitet och spelar en central roll i den fortsatta utvecklingen inom hållbarhet.

– Partnerskapet med P2 energi är helt i linje med vårt strategiska fokus på energieffektivitet och
utökning av tjänsteutbudet. P2 Energis spetskompetens och innovativa lösningar kommer att stärka vår förmåga att erbjuda ännu bättre och mer hållbara energilösningar till våra kunder, säger Nina Bremer, VD för PropTech Energy. 

P2 Energis tidigare ägare och ledning kommer att fortsätta driva utvecklingen av företaget i nära
samspel med PropTech Energys ledning. 

– Det är ett spännande nästa steg att ansluta oss till PropTech Energy med bolagen Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner. Vi har redan arbetat tillsammans i några projekt som visar värdet och potentialen i samgåendet. Vi är fast beslutna att fortsätta leda utvecklingen inom vår nisch, säger Tobias Cato, VD för P2 Energi.

Förvärvet förstärker PropTech Energys förmåga att hantera allt från komplexa energiprojekt till specifika optimeringar och understryker företagets engagemang för hållbarhet, innovation och energieffektivitet inom fastighetssektorn.

Kontakta oss för mer information och intervjuer.