PropTech Energy, som befinner sig på en tillväxtresa både organiskt och genom strategiska förvärv, kan idag meddela att Pierre Nyström har tillträtt som koncernchef för PropTech Energy. Tidigare vd Nina Bremer kommer att fortsätta utveckla bolagen i en nyskapad roll, som COO för koncernen. 

Pierre Nyström har en gedigen erfarenhet av energieffektivitet. Innan han tillträdde sin nya roll var han VD för Heatex Group, en global tillverkare av luft-till-luft-värmeväxlare för energiåtervinning.

– Vi är mycket glada att få välkomna Pierre Nyström till PropTech Energy, säger Leif Gustafsson, styrelseordförande. I vår ambition att ta en ledande roll i konsolideringen och utvecklingen av vår bransch, stärker vi nu ytterligare vår organisation. Med bred branscherfarenhet och med en bevisad förmåga att växa företag snabbt, tror vi att Pierre kommer att vara avgörande för att föra PropTech framåt – med målet att bli den självklara ledaren i sin nisch.

Fastigheter står för hela 40% av Sveriges energiförbrukning och med nya EU-taxonomiregler kommer det att införas höjda krav på energisparande för fastighetsägare, något som skapar många affärsmöjligheter i sektorn. För närvarande har PropTech Energy ca 400 anställda över hela Sverige.

Jag är stolt och glad över att få bli en del av PropTech Energy, och att vidareutveckla ett unikt kunderbjudande till fastighetsägare. Inomhusklimat och energieffektivitet är mycket viktigt redan idag och står inför en betydande tillväxt, driven av både viljan att sänka kostnader och förbättra energieffektiviteten för bättre hållbarhet, säger Pierre Nyström, koncernchef för PropTech Energy.

– Jag är särskilt lockad av den pågående tillväxtresan, som kombinerar organisk expansion med strategiska förvärv i de nordiska länderna. Den kompetenta organisationen imponerar, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolagen tillsammans med alla drivna medarbetare, avslutar Pierre Nyström.