Niclas Nyqvist ansluter till PropTech-gruppen som ny Head of M&A. Niclas kommer senast från en roll som transaktionsrådgivare på Clearwater International Corporate Finance.

– Jag är exalterad över att bli en del av teamet på PropTech. Det finns många otroligt bra företag och entreprenörer i den här branschen och PropTech har etablerat en imponerande och solid grund att utgå ifrån. Jag ser fram emot att stärka plattformen och utforska var vi kan ta den här resan vidare i Norden, säger Niclas Nyqvist.

PropTech-gruppen med dotterbolagen Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner har sedan starten 1994 vuxit till en ledande aktör inom inomhusklimat, energieffektivitet och andra fastighetsrelaterade tjänster. Med 30 lokala kontor och över 300 anställda fungerar koncernen som en nära partner till fastighetsägare som vill förbättra energieffektiviteten eller på annat sätt optimera driften av sina fastigheter. Koncernen strävar efter att fortsätta sin tillväxtresa, dels organiskt, och dels genom strategiska M&A i Norden.

–Det känns jättebra att ha Niclas ombord som ny Head of M&A. Med sin bakgrund och ett helhjärtat fokus på förvärv kommer han att spela en central roll i vår fortsatta tillväxt- och expansionsresa, säger Nina Bremer, VD för PropTech Energy.

Niclas Nyqvist tillträdde som Head of M&A den 6 februari.

– PropTech-bolagen har starka varumärken och fotfästen framför allt i södra och mellersta Sverige. Med det som utgångspunkt ska vi nu expandera vidare. Vi letar aktivt efter företag inom våra kärnområden; energieffektivisering, inomhusklimat och fastighetsnära tjänster, där vi ser flera intressanta möjligheter. Vi har redan ett antal dialoger igång som vi kommer att fortsätta utveckla den närmaste tiden. Det är en spännande tid, minst sagt, säger Niclas Nyqvist. 

Kontakta oss för mer information och intervjuer.